Prošli put smo pričali o Skype integraciji sa V2C platformom, i koliko je to ozbiljno dobra stvar. Ovaj put smo otišli još dalje, i još se uozbiljili (ima li kraja našoj ozbiljnosti?).
Naime, Voip2Cloud ekipa je svoju platformu u potpunosti pripremila za integraciju korisnika sa – Microsoft Teams.
Pozdravili smo se sa starim dobrim Skype4Biz i započeli migraciju postojećih korisnika na novu, elegantniju i optimizovanu korporativnu alatku. A sada malo da se hvalimo…

 

Zašto je to toliko specijalno?

Na prvom mestu dolaze bezbednost i pouzdanost.
Svi servisi i resursi koji su Vam neophodni za komunikaciju nalaze se u nadziranom i kontrolisanom cloud okruženju, što vam omogućava da uvek budete u kontaktu bez brige o hardveru. U saradnji sa provajderima iz regiona obezbedili smo da telefonska linija klijenta bude povezana direktno u Voip2Cloud. Upravo ovakva terminacija je pravo CLOUD rešenje (bez hibrida), i omogućuje nam da izgradimo telefonski sistem maksimalno pouzdano, nezavisno od hardverskih i internet resursa na lokacijama klijenta. U kombinaciji sa Teams aplikacijom telefonske linije i telefonska centrala su uvek dostupne Vašim zaposlenima bilo gde da se nalaze – u svetu.

 

Može da nema vode ali je bitno da je signal jak.

Fleksibilni i kontrolisani troškovi bez velikih ulaganja ne moraju da budu maštarija.
Inicijalni troškovi uspostavljanja servisa su umanjeni za cenu serverskog hardvera kao i za cenu instalacije PBX okruženja i interkonekcije sa Teams SBC. U slučaju kada gradite sopstvenu onsite infrastrukturu neophodno je da nabavite hardver i obezbedite povezivanje sa Microsoft autorizovanom platformom za autentifikaciju i SIP exchange. Imajući u vidu da su naši core serveri Voip2Cloud servisa već povezani sa Teams serverima, znatno se ubrzava ceo postupak uspostavljanja produkcionog rešenja.
Pohvale smo dobili od zadovoljnih korisnika i zato što su troškovi transparentni – licence za Teams plaćate direktno Vašem Microsoft distributeru kroz Office 365 pretplatu. Takođe, ako se odlučite da sve usluge zbirno plaćate na jednom računu Voip2Cloud platformu zajedno sa Office 365 licencama i svim troškovima telefonije (pretplata i saobraćaj) možete plaćati direktno provajderu fiksne teleofnije sa kojima imamo ugovor. Zgodno?
Kako da maksimalno iskoristim Teams?
Ako Vaša firma ima poslovnice i u drugim gradovima i državama, Teams vam omogućava da dok ste u pokretu direktno kontaktirate Vaše kolege kao da ste u istoj prostoriji, bez ikakvih troškova. A dok ste na putu, Teams Vam omogućava da koristite fiksne telefonske linije Vaše firme i da bez troškova roaming-a telefonirate samo uz upotrebu internet konekcije.

 

Ok, treba vam i neki uređaj koji podržava internet

Nasi serveri komuniciraju sa Microsoft platformom kroz optimizovanu sistem kodeka i enkripcije, što kvalitet veze podiže na najviši mogući nivo čak i na konekcijama slabijeg kvaliteta, dok je bezbednost apsolutno zagarantovana. Testirali smo uspešno Teams na 3G i 4G mrežama, u pokretu (vožnji kolima, ili šetnja) u Srbiji ili u drugoj državi (kroz Telenor tarifni dodatak za roaming data). Naše kolege iz firme, koje rade iz drugih država, koriste Teams svakodnevno i nesmetano komuniciraju sa klijentima širom sveta, bez obzira gde se nalaze u tom trenutku.
I na kraju, Teams objedinjuje vašu poslovnu komunikaciju na jednom mestu. Sada možete imati pisanu i glasovnu poslovnu komuikaciju sa vašim kolegama i klijentima kroz jednu aplikaciju koja je instalirana na vaš računar i mobilni telefon. Momentalna sinhronizacija između dekstop i mobilne aplikacije omogućava vam da imate history bez obzira gde ste vodili razgovor ili chat.
Da zaključimo: više ne morate imati telefonski aparat na stolu – Teams na računaru i/ili na mobilnom telefonu služi da obavljate sve vaše poslovne pozive. Ili da poručite hranu 😉